In de naam van de Vader: Saison - 33cl - 5,8% - 30 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout (3): gerst*, tarwe*, spelt*

- hop (4): Goldings, Hallertau perle, Fuggles en Goldings

- kruiden (6): Cardemon, Piment, Paradijszaad, Zoete en Bittere sinaasschil

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 5,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (30 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en binnenkort ook op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 6 à 8 ° Celcius.

1,80 €

1,65 €

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

In de naam van de Vader: Tripel - 33cl - 7,8% - 40 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout (2): gerst*, tarwe*

- hop (6): Magnum, Challenger, Hallertau Hersbrucker, Goldings, Styrian Goldings en Saaz

- kruiden (2): Cardemon en Zoete sinaasschil

- suiker

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 7,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (40 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en binnenkort ook op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 8 à 10 ° Celcius.

1,95 €

1,75 €

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

In de naam van de Vader: Dubbel - 33cl - 6,8% - 30 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout: gerst*

- hop (2): Magnum en Goldings

- kruiden: Zoethout

- suiker

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 6,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (30 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en binnenkort ook op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 8 à 10 ° Celcius.

1,90 €

1,70 €

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

In de naam van de Vader: Saison - 75cl - 5,8% - 30 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout (3): gerst*, tarwe*, spelt*

- hop (4): Goldings, Hallertau perle, Fuggles en Goldings

- kruiden (6): Cardemon, Piment, Paradijszaad, Zoete en Bittere sinaasschil

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 5,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (30 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en binnenkort ook op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 6 à 8 ° Celcius.

4,60 €

4,15 €

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

In de naam van de Vader: Tripel - 75cl - 7,8% - 40 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout (2): gerst*, tarwe*

- hop (6): Magnum, Challenger, Hallertau Hersbrucker, Goldings, Styrian Goldings en Saaz

- kruiden (2): Cardemon en Zoete sinaasschil

- suiker

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 7,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (40 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 8 à 10 ° Celcius.

4,90 €

4,45 €

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

In de naam van de Vader: Dubbel - 75cl - 6,8% - 30 IBU - België - Heilig Hart Brouwerij

Grondstoffen:

- mout: gerst*

- hop (2): Magnum en Goldings

- kruiden: Zoethout

- suiker

- gist

Gistingswijze: bovengistend

Alcoholpercentage: 6,8 Vol % Alcohol.

Bitterheid: pittige bitterheid (30 IBU)

 

Verkrijgbaar in flessen van 33 cl, 75 cl en binnenkort ook op vat (20 Liter)

Aangewezen serveertemperatuur: 8 à 10 ° Celcius.

4,80 €

4,35 €

  • 0,5 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Brut 75cl - 8% - België - Brouwerij De Vlier

Met Brut van Brouwerij De Vlier presenteren we een echt feestbier. Ideaal voor de aperitief of gelegenheden die om bubbels vragen. Een bier met mooie frisse zuren door een complex gistingsproces. De hergisting met champagnegist zorgt voor een sterke koolzuurparel en een volle smaak. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd. De uitstekende gezel bij een feestelijke gebeurtenis. Je zoekt een alternatief voor een flesje cava, crémant of champagne? Zoek niet verder, je hebt hem gevonden.

gistHoofdgisting met lage gist en melkzuurbacterie. Nagisting met champagnegist. Hergisting in de fles.
hopSaazhop
moutPilsmout (gerst), tarwemout, havervlokken en vlierbloesemsiroop
temp2-4∞C
temp
8
Vol. % alc.

7,45 €

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Gulden Delle 75cl - 8% - België - Brouwerij De Vlier

Gulden Delle is een heerlijk aperitiefbier van Brouwerij De Vlier. Zuur-zoet door een complex gistingsproces. Fruitig door gebruik te maken van het ongelooflijke parfum van vlierbloesems gecapteerd in zelfgemaakte vlierbloesemsiroop die op delicate wijze met het bier verenigd wordt. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd. Een ideale verfrissing op een warme zomerdag, of de uitstekende gezel bij de start van een maaltijd. Dit bier kan je beschouwen als de demi-sec van onze drie aperitiefbieren.

gistHoofdgisting met lage gist en melkzuurbacterie. Nagisting met champagnegist. Hergisting in de fles.
hopSaazhop
moutPilsmout, tarwemout, haver-vlokken en vlierbloesemsiroop
temp2-4∞C
temp
8
Vol. % alc.

7,45 €

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Ferme Framboos 75cl - 8% - België - Brouwerij De Vlier

Twee streekproducenten bundelen hun krachten om dit unieke aperitiefbier te maken! De Ferme Framboos uit Sint-Agatha-Rode produceert het sap van hun eigen milieuvriendelijk geteelde frambozen waarmee dit bier zijn specifieke smaak en kleur bekomt. Brouwerij De Vlier gebruikt een zuur-zoet basisbier dat bekomen wordt door een complex gistingsproces. Deze combinatie resulteert in een goddelijke drank! Met dit rosé-aperitiefbier maakt brouwerij de vlier zijn trio aperitiefbieren compleet. Met smaakevolutie, niet gefilterd en ongepasteuriseerd.

gistHoofdgisting met lage gist en melkzuurbacterie. Nagisting met champagne-gist. Hergisting in de fles.
hopSaazhop
moutPils-(gerst) en tarwemout (gerst), havervlokken en artisanaal frambozensap
temp2-4∞C
temp
8
Vol. % alc.

9,10 €

  • 1 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Stout RullQuin 14°P - België - Brasserie Artisanale de Rulles

Stout Rullquin - La Rulles & Tilquin

Alcool : 6,5 % vol.

A table : poissons en sauce, viandes grillés (ou simplement avec un morceau de vrai chocolat fondant)

7/8 de brune de Rulles et 1/8 de lambic, refermentés en fûts à la Gueuzerie Tilquin pendant 8 mois puis 6 mois en bouteille. Une bière d'exception, mariage subtil de notes grillées, fruitées et finement acidulées.

8,20 €

  • 1 kg
  • Uitverkocht

BeerBera 2014 - 37,5cl - 8% - 15°P - Loverbeer

Spontaneous fermentation


Fermented and matured in large oak vats. No yeast added. Spontaneous fermentation because of adding freshly pressed Barbera grapejuice that contains the skins, directly from a viticulturist near Alba.

Brewed once a year at vintage time.


“ Fresh, vinous and fruity notes clearly caught in the nose then confirmed in the palate stating a strict link between spontaneous beer and wine worlds. This successful challenge will give us a brave, original beer but above all easy drinkable despite the high strength of alcohol content, thank to an appropriate watery body.” -

Lorenzo Dabove aka Kuaska

8,05 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

BeerBrugna 2014 - 37,5cl - 7% - 10°P - Loverbeer

Sour Aged Ale - Top Fermented Beer


This beer is inoculated by wild yeasts (Brettanomyces included) and lactic bacteria,both present in lambic spontaneous fermentation.

Small, dark and very sweet Damaschine variety plums (also called Ramassin in Piedmontse dialect) are added in steeping to restart a new fermentation to characterize the product.


"The unique use of Damaschine plums gives to this extraordinary beer a lot of warm and sensuous fruity notes, facing clear, though never too aggressive, sour and citric flavors. Despite its low pH, this unique beer is well balanced thank to a remarkable fullness and to impressive fruity flavors persisting for a long time." - Lorenzo Dabove aka Kuaska

8,05 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Dama Brun-a 2014 - 37,5cl - 7,7% - 14,7°P - Loverbeer

Oak Aged Ale - Top Fermented Beer


It is the same basis that gave birth to Madamin too. This beer is fermented only in oak vats, matured for 12 months in large barrels.

In summer I add lactobacillus and caramel sugar to obtain lactic fermentation. It is my personal tribute to oud bruin (brown Flemish ale).


"Tribute to Flemish old brown ales appearing mainly in the nose with the contrast between sweet caramel and lactic-sourish flavors. In the palate, vinous taste from oak barrel aging introduce to pleasant fruity notes of cherry and sultana with a slight abstringent finish. It could match well with medium-matured cheeses, it could be better to cooking braised game dishes" - Lorenzo Dabove aka Kuaska

8,05 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Saison de l’Ouvrier – Griotta 2015 - 37,5cl - 5,8% - 11,6°P - Loverbeer

Farmhouse Sour Ale – Top Fermented Beer

 

Inspired to ancient Saisons, this beer is fermented in wood thanks to wild yeast coming from our spontaneous fermentation beer BeerBera.

The color is shiny red ant it is characterized by the addition of cherry Griotta, the same variety used for Kriek since centuries.

Inspired to ancient Saisons, this beer is fermented in wood thanks to wild yeast coming from our spontaneous fermentation beer BeerBera

7,90 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Saison de l'Ouvrier 2015 - 37,5cl - 5,8% - 11,6°P - Loverbeer

Farmhouse Sour Ale – Top Fermented Beer


Inspired to ancient Saisons, this beer is fermented in wood thanks to wild yeast coming from our spontaneous fermentation beer BeerBera.

The color is pale and haze. It is fresh and drinkable, with pronounced sour notes. 

Thanks to noble English hops, it refers in the smell to one of the most appreciated Belgian style.

7,70 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Saison de l'Ouvrier - Serpilla 2014 - 37,5cl - 5,8% - 12°P - Loverbeer

Farmhouse Sour Ale – Top Fermented Beer


Inspired to ancient Saisons, this beer is fermented in wood thanks to wild yeast coming from our spontaneous fermentation beer BeerBera.

The color is pale and haze. The flavor is characterized by the addition of Thymus Serpyllum, with evident Mediterranean notes in the mouth.Fresh and drinkable, with a pronounced citric acidity.

7,90 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Madamin 2014 - 37,5cl - 6,2% - 14,7°P - Loverbeer

Oak Amber Ale – Top Fermented Beer


Fermented and matured only in large oak vats. The name "Madamin" is apiedmontese word meaning "young lady". 


"Deep amber ale, vinous in the nose with fruity flavors of red currant, lactic notes from wild yeasts (brettanomyces) and those coming from using of wooden barrels Pleasant and easy drinkable with lactic notes not too aggressive well balanced by fruity taste of cherry, bitter almond nut and white pulp peaches. Eclectic beer could be perfect as aperitif with selected appetizers, Parma ham and melon as well but it can match more elaborate dishes as veal with tuna sauce and Piedmont-style stir-fry." - Lorenzo Dabove aka Kuaska

7,70 €

  • 0,8 kg
  • Beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

Nebiulin-a 2011-2014 - 37,5cl - 8% - 10°P - Loverbeer

Sour Aged Ale – Top Fermented Beer


Blend of three years to which is added Nebbiolo grapes (harvest year in red in the neck label) typically used for Barolo wine from vineyards of La Morra village.


"Eye catching color from orange tending to copper, with typical off-flavors softened by fruity notes of strawberry, raspberry, black cherry and pomegranate as well as floral notes dominated by fleshy roses with lighter shades of violet. In the mouth we can detect sour, vinous and fruity notes announced in olfaction, giving freshness that goes well with a pleasant sensation ensuring balance, harmony and drinkability to a very original beer representing “the missing link between beer and grapes”. Perfect served before a meal, could positively surprise with dishes impossible to pair with wines, such as anchovy fillets or calf slices both marinated in vinegary sauce. " - Lorenzo Dabove aka Kuaska

14,35 €

  • 0,8 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

YS4030 Angry Boy Brown Ale - 7% - 33cl

 

Calculated Specifications

Alcohol Content (by volume) : 7.0%

Starting Gravity (degree plato) : 15.5

Finishing Gravity (degree plato) : 2.7

Bitterness Units (IBU) : 45

Color (SRM) : 20

 

Ingredients

Water: Soft, Cleanly Flavorful, Local

Malted Grain: Floor-malted Maris Otter, Wheat, Caramel

Un-malted Grain: Roast Wheat

Sugar: Japanese Kokuto (Dark Cane) & Korizato (Rock Candy)

Hops: Whole Flower Cones (no pellets or extracts) – Various Varieties

Yeast: House Scottish Ale Strain

 

Bryan’s Brewing Notes

Personality lies at the core of craft beer. In my opinion, it is the possession of distinctive personality that most distinguishes craft beer from what might be called ‘industrial beer.’ Craft beer competes in the marketplace based on the content of its character. Industrial beer competes by being innocuous and inoffensive. I like well-made industrial beer – always have – and happily drink my fair share of it. But the world of beer is richer, more diverse and interesting than industrial beer would lead the drinker to conclude. My goal as a craft brewer is to deliver beer that bursts with distinctive character and personality. Brewing beer to me is personal. I try to leave a part of me in every beer I design. 

Of the hundreds of Baird Beer recipes I have formulated, none is more personally reflective than Angry Boy Brown Ale.

5,65 €

  • 0,8 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

YS4040 Suruga Bay Imperial IPA - 8,5% - 33cl

 

Calculated Specifications

Alcohol Content (by volume) : 8.5%

Starting Gravity (degree plato) : 17.0

Finishing Gravity (degree plato) : 2.0

Bitterness Units (IBU) : 90

Color (SRM) : 4

 

Ingredients

Water: Soft, Cleanly Flavorful, Local

Malted Grain: Floor-malted Maris Otter & Pilsner, Rye, Caramel Un-malted Grain: Roast Barley

Sugar: Japanese Sudakito (Light Cane) & Korizato (Rock Candy)

Hops: Whole Flower Cones (no pellets or extracts) – Various Varieties

Yeast: House Scottish Ale Strain

 

Bryan’s Brewing Notes

CO2 Gas is a critical yet largely unspoken of ingredient in beer. Some brewers refer to it as the secret “fifth ingredient.” CO2 gas is what gives beer its sparkle and effervescence. CO2 gas, of course, is a byproduct of yeast fermentation. Capturing this fermentation-derived CO2 gas in the beer as the means to carbonate it is known as Natural Carbonation. Forced carbonation is the process of introducing extraneous bottled CO2 gas into the beer prior to packaging because the brewer has not captured enough of the fermentation-produced CO2. Most beer in the world is force carbonated. Natural carbonation through Secondary Fermentation in package is to me the most magical of brewing processes. Known as Bottle- or Keg-Conditioning, this process involves a second fermentation in package in which resident yeast metabolize available carbohydrates. This is like the carbonation process in Champagne.

In Suruga Bay Imperial IPA, we achieve this bottle- and keg-conditioning through a German method called Krausening (blending a small portion of peak primary fermentation wort into the Suruga Bay beer that is to be packaged). A secondary fermentation is thus kicked off in the packaged Suruga Bay, naturally carbonating it and producing a continued evolution of flavor and condition. Baird Beer is alive, not dead, in package. I believe natural carbonation through secondary fermentation in package to be the single most important processing technique we employ in the crafting of Baird Beer. Of all our year-round beers, Suruga Bay Imperial IPA is my favorite example of the fantastic taste imparted by this magical natural alchemy. 

5,95 €

  • 0,8 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1

YS4050 Fruitful life Citrus IPA - 7% - 33cl

 

Calculated Specifications

Alcohol Content (by volume): 7%

Starting Gravity (degree plato): 14.5

Finishing Gravity (degree plato): 1.8

Bitterness Units (IBU): 65

Color (SRM): 5

 

Ingredients

Water: Soft, Cleanly Flavorful, Local

Malted Grain: Floor-malted Maris Otter & Pilsen, Wheat, Cara

Un-malted Grain: Roast Wheat

Sugar: Japanese Korizato (Rock Candy)

Hops: Whole Flower Cones (US Citra, Simcoe, Columbus, Centennial, GR Taurus, Mandarina Bavaria, Hull Melon)

Yeast: House Scottish Ale Strain

Other: Local Daidai, Hassaku & Natsumikan Citrus Fruit (Peels & Juice)

 

Bryan’s Brewing Notes

Shizuoka prefecture, with its temperate climate, is a wonderful location to grow citrus fruit. One of my favorite local fruits to use in brewing is called Daidai. It is large like a grapefruit but spicier in aroma and much tarter in flavor. It combines gloriously with bright citrusy hops. In fact, you will find it difficult to discern where the hop character ends and the fruit character begins – they are so symbiotically intertwined. That to me is the telltale sign of a well-made fruited beer. This year we also have incorporated into the recipe two other locally grown citrus fruits: Hassaku & Natsumikan. Both are tart and spicily aromatic in a way complementary to the daidai. This marriage of citrusy hops and fresh local citrus fruit is sublime! 

6,35 €

  • 0,8 kg
  • Beperkt beschikbaar
  • Levertijd: 1-7 dagen1